Президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес, получи наградата Golden Foot Prestige Award 2022. Тя му беше връчена на церемония в Монако като признание за управлението на клуба от 2000 г. досега и видимо го развълнува.
 
„Това е голяма чест и искам първо да изразя своята благодарност към всички членове на комисията, които избраха да почетат моята кариера като президент на Реал Мадрид. Посветих значителна част от живота си на този клуб, който винаги е бил и продължава да бъде една от най-големите ми страсти, както и за милиони хора по света. Работя всеки ден, за да гарантирам, че Реал Мадрид има своето достойно място благодарение на своята история и постижения.
 
Този клуб е на 120 години и всичко, което представлява, е продукт на ценности, които се предават от поколение на поколение. Ценности като работа, непрекъснато усъвършенстване, смирение, уважение, солидарност и най-вече това, че той никога не се отказва пред  трудностите.
 
Да си президент на Реал Мадрид е не само чест, но и голяма отговорност. И това признание е нов тласък да продължа да работя със същия ентусиазъм, както досега“, заяви развълнуваният Перес.