Футболистът на Барселона Артур Мело следва специфична диета, за да може да постигне допълнителен тонус на мускулите си и да постигне по-голяма гъвкавост, и бързина.

Адаптацията на бразилския футболист е по-бърза от очакваното.

Целта на 22-годишния футболист в първите му месеци в Барселона е да подобри физическото си състояние. Халфът е наясно, че темпото на европейския футбол е много по-трудно в сравнение с това в Бразилия, а календарът на каталунците е изключително натоварен.

За да успее Артур да навлезе в нужната форма, от Барселона го поставиха на специална диета.

Бразилецът се храни задължително на базата на Барселона. Той закусва и обядва на кампа на каталунците. Артур поддържа балансирана диета, която е следена от диетолога на клуба.

22-годишният футболист увеличи потреблението на риба и намали консумацията на месо и безалкохолни наптики.

В допълнение, той даде приоритет на салати, ориз и пълнозърнести макаронени изделия.

Новото попълнение на Барселона също така има специално изготвена програма, която следва във фитнес залата. Целта му е да укрепи мускулите си и да намали рискът от контузии. Рутинна програма, която е в допълнение към ежедневните тренировки.

Артур Мело направи стъпка напред. След като подписа с Барселона, започна да влиза в плановете на Тите за националния отбор на Бразилия. Халфът знае, че трябва да се грижи за всички детайли, за да бъде на 100% в елитния футбол.