Старши треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари за сетен път отговори на питане във връзка със сравненията между него и бившия наставник на „белия балет“ Зинедин Зидан. Специалистът изтъкна, че Зизу е несравним, като говори и за предстоящия двубой на мадридчани срещу Ейбар.

„Най-трудното след една пауза за националите е това, че играчите пътуват доста, тъй като се завръщат от различни страни. Някои са взели участие в един двубой, други – в два. Футболистите се завръщат в различен момент – някои във вторник, други в сряда. Последният, който се присъедини към нас бе Винисиус. Всички полагат големи усилия“, казва Солари.

След силния старт на Солари начело на „балета“ логично възникнаха сравнения със Зинедин Зидан. На питане възприема ли се като негов наследник, специалистът отвърна: „От първия ден отговарям на този въпрос. Зидан е несравним. Той е легенда на клуба като футболист, имах честта да играем заедно. Като треньор не знам точната статистика, но той трябва да е сред най-изтъкнатите специалисти, водили Кралския клуб. Уважавам го много като човек. Не мога да го сравнявам с никого“.

„Доволен съм, че вече съм постоянен наставник на Реал. Това е прекрасна и огромна отговорност“.

Сантиаго Солари

източник: Gulliver/Getty Images

Солари парафира с испанския гранд до 2021 година.

„Не се е променило нищо за мен от последните 11 години, в които работя тук. Отдадеността ми си остава все така голяма“, обяснява още Солари.

В предстоящия 13-ти кръг на Ла Лига „белите“ гостуват на Ейбар. Двубоят е в събота, 24 ноември, от 14:00 часа.

„Не знам дали ще бъде затворен мач. Очаквам висока интензивност. Ейбар е войнствен тим. Има ясна концепция и е агресивен“, коментира очакванията си специалистът.  

В началото на декември ще бъде обявен новият носител на „Златната топка“. Един от основните фаворити е Лука Модрич: „Би било феноменално, фантастично Лука да вземе тази награда, или пък Варан, или Бензема“, лаконично каза Солари.

Още новини за Реал: 

Рамос има своя визия кой трябва да замени Роналдо 

Реал Мадрид окончателно се отказа от Неймар