Старши треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари е уверен, че неговите футболисти са готови преди предстоящото Ел Класико от Ла Лига.

„Изправени сме пред поредното Ел Класико. Искаме да победим. Ще се изправим пред Ел Класико с целия ентусиазъм и със същия дух, опитвайки се да подобрим нашето представяне. Онзи ден ние положихме всички усилия, за да се класираме за финала за Купата. Сега мислим за мача от Ла Лига“, започна Солари.

„Ние трябва да мислим за следващия мач, отвъд това, че е Ел Класико. Ние искаме да намалим разликата в точките в класирането. Ние играем във всеки един мач със същото желание, независимо дали се изправяме срещу Барселона или друг отбор. Това е реалността. В следващия мач е най-важното да сме изцяло фокусирани“, сподели треньорът на Реал Мадрид.  

„Обичам да гледам на всичко положително, което правят моите футболисти. Винисиус има много положителни неща в своята игра и е донесъл много положителни неща за Реал Мадрид. Той е нетърпелив да научи всичко…за толкова кратко време. Той трябва да работи и да подобрява играта си. Всички, които го заобикаляме се опитваме да му помагаме. Трябва да се съсредоточим върху хубавите неща“, добави аржентинецът.

„Положителното е, че всички футболисти са на разположение. Иско бе контузен 18 дни, а само от няколко тренира отново с групата. Смятам, че се чувства добре, а това е хубаво за отбора“, продължи той.

„Не вкарахме гол в последния мач, но в предишните вкарвахме голове. И аз, и футболистите искаме да вкарваме голове, а в същото време да не допускаме. Друга тема на разговор е, че създадохме толкова много положения онзи ден, а не успяхме да вкараме нито един гол“

„Няма да коментирам наказанието, което УЕФА наложи на Серхио Рамос от два мача. Говорихме за това в понеделник.“

„Беше хубаво да усетим и видим атмосферата на „Бернабеу“ в началото на мача срещу Барселона. Подкрепата на феновете също е много важна. Те също участват в мача“, допълни наставникът на „кралете“.

„Преди мача срещу Барселона бяхме стабилизирали ситуацията в дефанзивен план. Трябва да продължим да правим нещата добре. Трудно е да се каже, че в последния мач се справихме така с оглед крайния резултат, но вършихме нещата много добре.“

„Знаем какво означава Марсело за този отбор. Бейл и Иско страдаха от контузии и се завръщат постепенно, за да бъдат определящи в мачовете на тима. Всички играчи са важни, не само тези, които започват като титуляри. Шампионатът се печели от всички футболисти.“

„Работата ми като треньор е да работим върху това, което е възможно и необходимо. Знаем какво трябва да подобрим. Трябва да работим с наличните играчи, които са много добри.“

„Календарът ни предлага натоварена програма. Тези играчи са професионалисти и не за първи път се сблъскват с подобно нещо. Те са много добре подготвени“, коментира Солари възможността за ротации в състава за Ел Класико.

Солари говори и относно освиркванията по адрес на Бейл в предишното Ел Класико: „Не е нужно да казвам нищо на феновете. Те знаят какво е дал Бейл на Реал. Феновете знаят как да го ценят“.

„Всички мачове са решаващи, от първия до последния“, завърши Сантиаго Солари.