Наставникът на Реал Мадрид Сантиго Соалри бе изключително щастлив след първата си титла начело на тима. "Кралския клуб" надделя над Ал Аин (4:1) във финала на Световнто клубно първенство в ОАЕ и така за рекорден 4-ти пър се окичи с трофея в модерния формат на състезанието.

"Щастливи сме. Тези играчи го заслужават. Стигнаха дотук с много работа. Това е трета поредна титла от Мондиала. Преди това те спечелиха и три последователни Шампионски лиги. Всичко се дължи на клуба и на играчите в частност. На треньорите - на Зидан. Победата е и негова. Той трябва да празнува като всички останали", заяви той.

"Йоренте? Всички са играчи на Реал. Всички работят здраво. Той работи здраво, най-вече когато никой не го забелязваше. Това е трофей, които изцяло е заслужен от играчите", добави той.

"Те сътвориха история. Винаги е трудно. Това е един прекрасен трофей. Трофей, който ни носи огромна радост. Отборът е свикнал да печели. Да повтаря успехите. Това е като да се качиш на самолет. Колкото по-често го правиш, толкова по-малко страх имаш. Харесва ми да ги гледам как се радват. Във футбола винаги може да има изненади. В полуфинала в началото не можехме да вкараме. Но бяхме задружни. Това е отбор, който е печелил много и не се изморява да го прави", каза още Солари.

"Не трябва да забравяме спечелените до момента титли. Не трябва обаче да спи на стари лаври. Нещо, което Реал никога не прави. Този трофей е поредният за нашата витрина. Сега ще излезем във ваканция, заслужаваме го", завърши аржентинецът. 

Тони Кроос и другите каубои, яхнали рекордите в най-големите турнири

Принцовете на Персия! "Кралете" на света!

Реал Мадрид - футболният притежател на Златното руно