Старши треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари категорично отказа да коментира казуса с Гарет Бейл и каза, че всички в отбора са изцяло фокусирани върху предстоящия решаващ полуфинален мач за Купата на Краля срещу Барселона на „Сантиаго Бернабеу“.

„Очаква ни много хубав мач. Това е най-голямото Ел Класико в испанския футбол. Испания е голямата столица на световния футбол в момента. Футболът е още един елемент, който прави Испания толкова страхотна страна“, коментира Солари.

„Нашият фокус е изцяло фокусиран върху предстоящия мач, който е в сряда. Това е много важен мач за нас и го очакваме с приповдигнато настроение. Фокусът на всички футболисти е съсредоточен върху предстоящия мач, не само на Гарет, а на всички играчи“, отговори аржентинецът на въпрос в друг момент от сезона каква ще му бъде реакцията спрямо Бейл.

„Нашият фокус е на 100% върху предстоящия мач. Виждам го, както в Бейл, така и във всички останали. Ние сме се концентрирали изцяло върху утрешния мач“, каза Солари на въпрос дали Бейл е на 100% отдаден на Реал Мадрид.

„Изцяло сме фокусирани върху утрешния мач. Абсолютно всички сме обединени с една много ясна цел – да се класираме на финала и да се насладим на играта, за която сме се трудили много. Трябва да работим усилено, за да се класираме за финала“, коментира Солари на въпрос за липсата на дисциплина от страна на Бейл в последния мач срещу Леванте.

„Във футболистите не съществува страх от Лионел Меси. Те знаят какво означава да се изправят срещу него. Знаем, че е възможно да бъдат постигнати три резултата, но ние винаги излизаме за победа. Играчите трябва да усещат удоволствие от играта.“

„Все още не съм взел решение кой ще играе като ляв бек“.

„Съотборниците на Винисиус му помагат много. Той демонстрира невероятния си талант. Ние се опитваме да му помагаме максимално много. Винисиус е момче, което възприема много.“

„Нашият единствен сигурен титуляр е публиката, от която очакваме отново страхотна подкрепа.“

„Всичко, което си говорим с Бейл е поверително и остава в съблекалнята.“

„Всеки мач е сам за себе си и ние го приемаме по този начин. Трябва да се фокусираме върху следващия мач. Това е много важно. Фокусът ни е върху предстоящия мач. Искаме да спечелим Купата на Краля. За нас бе голямо усилие да стигнем до полуфиналната фаза“, заяви Солари на въпрос дали Марсело е готов да започне като титуляр срещу Барселона.

„Много е важно да се възползваме от нашите възможности и да ги реализираме. За финала все още не мислим. За нас е важно да демонстрираме най-доброто, на което сме способни. Важно е да покажем добра игра.“

„Разбирам къде поставяте фокуса, но ние сме концентрирани върху най-важното. Обединени сме относно това, което ни предстои“, отговори Солари на въпрос как ще коментира отказаът на Гарет Бейл да отиде да загрява в мача срещу Леванте.

„Винаги, когато се използва ВАР има различни мнения. За мен няма съмнение, че има извършено нарушение срещу Каземиро и бе взето правилно решение да бъде отсъдена дузпа в наша полза.“

„Не знам с какъв състав ще започнем срещу Барселона. Ще видя утре сутрин. Тогава ще преценя“, каза Солари на въпрос дали Бейл може да започне като титуляр.

„Предстоящият мач срещу Барселона е толкова важен, колкото и първият полуфинал между двата отбора“, каза още Сантиаго Солари.