Старши треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари коментира непрестанните слухове около бъдещето на двама от футболистите на тима – Иско Аларкон и вратаря Кейлор Навас. Както е известно, се спекулира, че двамата ще се разделят с клуба. Наставникът обаче не се изказа в тази насока, а изрази мнение, че всичките му играчи са доволни на „Сантиаго Бернабеу“.

„Посрещаме Новата година с много желание. Дано всеки играч да е отдаден и щастлив – това е много важно за нас“, започна Солари.

Що се касае до предстоящия съперник Виляреал – Солари обясни: „Трябва да направил добър мач, да сме енергични, да поддържаме ритъм и да сме агресивни. Съперникът смени треньора си, така че очаквам да има промяна в играта им“.

Срещата между „жълтата подводница“ и Кралския клуб е на 3 януари от 22:30 часа. Тя е от 17-ия кръг и бе отложена за след Нова година заради участието на Реал Мадрид на Световното клубно първенство. 

За статута на Иско и вратаря Кейлор Навас, и дали е възможно двамата да се разделят с клуба в следващите седмици, специалистът обясни: „Всички трябва да са концентрирани и радостни. Всеки играч е важен. Разбира се, това важи и за Иско. Той е голям футболист. Донесъл ни е и ще ни донесе много приятни емоции. Смятам, че всички играчи, в това число и Иско, и Навас, са доволни. Приключихме сезона с трофей (бел.ред. – от Световното клубно първенство), а това бе добре за колектива и целите му“.  

Иско: Нямам намерение да си тръгвам от Реал Мадрид...през януари

Иско за бъдещето си: За нищо на света не бих си тръгнал от Реал 

Навас засили спекулациите около бъдещето си