Старши треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари е настоял пред ръководството на клуба за привличането на нов централен нападател до края на януарския трансферен прозорец, съобщава „Marca“.

Солари смята, че отборът има нужда от реална алтернатива на Бензема, а не вижда такава нито в лицето на Мариано Диас, нито в това на Винисиус.

Аржентинецът смята, че бразилецът е още твърде млад, за да понесе голямата отговорност, докато Мариано не оправдава очакванията и много често е извън игра заради контузии.

Солари е изискал привличането на нападател с опит в европейския футбол, който да може да даде различна алтернатива на Реал Мадрид в нападение.

Треньорът на Реал Мадрид не остана доволен от представянето на Винисиус в мача за Купата на Краля срещу Леганес на „Бутарке“. Бразилецът започна като титуляр, но не успя да издържи теста. Именно това е накарало Солари да настоява за привличането на нов нападател до края на януарския трансферен прозорец.

Освен това Солари няма намерение да използва Иско като фалшива деветка. Футболистът по принцип няма доверието на своя треньор, който постоянно го държи на резервната скамейка.