Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола отрече категорично слуховете за евентуален трансфер на капитана на Барселона Андрес Иниеста в тима на "гражданите" след края на сезона.

Гуардиола: Иниеста ми помогна да разбера по-добре футбола

Както е известно преди няколко дни легендарният халф на каталунците обяви, че напуска "Камп Ноу" след края на кампанията. Още преди да стори това обаче в медийното пространство витаеха слухове за оферта от страна на Сити. 

С умисъл да отрече слуховете, че Иниеста ще акостира на "Етихад" през идния трансферен прозорец, Пеп разкри, че всъщност футболистът вече е взел решение да замине за Китай. Неотдавна "АS" информира, че Иниеста е водил прегоровир с китайски клуб от близо година.

Иниеста отказал на Гуардиола и Луис Енрике

"Има прекалено много лъжливи информации относно трнасферите. Не искам да коментирам подобни спекулации. Иниеста взе решение за своето бъдеще и ще отиде в Китай, където ще поиграе известно време, след което ще сложи край на кариерата си. Най-вероятно след това ще се завърне в Барселона, където ще помага на новите играчи от младото поколение на тима", сподели Гуардиола.