В мач от 22-ия кръг на Ла Лига Барселона обърна Бетис с 3:2 в мач с доста обрати и интересни положения и пред двете врати. В 38-ата минута Бетис откри резултата като Борха Иглесиас прониза Тер Стеген, Меси в 59-ата минута възстанови равенството, след като се появи в игра две минути по-рано. В 68-ата минута Руис си отбеляза автогол, а Барселона поведе в резултата. В 75-ата минута грешникът за домакините възстанови равенството. С великолепен удар Тринкао прати топката точно в сглобката на вратата и тя се озова в мрежата на Роблес в 87-ата минута, за да донесе успеха на тима си. След този успех Барселона е на второто място с 43 точки, колкото има и Реал Мадрид и 7 изоставане от първия Атлетико и два мача повече. Бетис е на 7-ото място с 30 точки.

Gulliver/Getty Images
21 снимки

Първата интересна ситуация пред вратата на Роблес дойде в 5-ата минута, но Брайтуайт беше изпреварен от бранител на домакините. Две минути по-късно Араухо получи неприятен удар и трябваше да бъде сменен принудително, а на негово място се появи Де Йонг.

Бетис създаде интересна ситуация в 26-ата минута, но Хуанми прати топката встрани от вратата. С отлична атака Бетис откри резултата в 38-ата минута, когато Борха Иглесиас не остави шансове на Тер Стеген, за да изведе домакините напред в резултата, а това беше и първия точен удар към вратата на каталунците.

До почивката Барселона не съумя да стигне до попадение във вратата на домакините и губеше в резултата.

През втората част Барса тръгна да търси ранно изравняване, Мингеса отправи страхотен удар към Роблес в 48-ата минута на срещата, но вратарят спаси ефектно. В 55-ата минута отлична атака на домакините позволи на Хуанми да излезе в чиста позиция, но този път Тер Стеген изби в корнер. След изпълнението не последва опасност за вратата на гостуващия тим.

Лео Меси се появи в игра за Барса в 57-ата минута, за да освежи играта на каталунския тим. Две минути по-късно той реализира много красив гол, засичайки пас на Дембеле. В 68-ата минута в опита си да реализира попадение Гризман не успя да насочи добре кълбото, но в опита си да го отклони Виктор Руис си отбеляза неспасяем автогол, а Барселона излезе напред в резултата.

В 75-ата минута Виктор Руис, който си отбеляза автогол изравни резултата, след като засече топката при центрирането на Фекир от пряк свободен удар. Четири минути по-късно от обещаваща позиция Меси изпълни пряк свободен удар, но топката намери стената изградена от футболисти на Бетис.

В 83-ата минута Каналес потърси Морон, но гол във вратата на Барса не падна от тази ситуация. Малко по-късно отново Морон пробва мерника си, но не сполучи. В 87-ата минута Тринкао намери сглобката на вратата на Роблес и отново изведе Барса напред в резултата, а с това сложи и точка на спора.

Бетис - Барселона 2:3
голмайстори: 1:0 Борха Иглесиас (38), 1:1 Меси (59), 1:2 Руис (68-автогол), 2:2 Руис (75), 2:3 Тринкао (87)

Съставите на двата отбора:

Бетис: Роблес, Емерсон, Манди, Виктор Руис, Алекс Морено, Пол, Гуардадо, Руибал (65-Родри), Хуанми (75-Тело), Набил Фекир (82-Каналес), Борха Иглесиас (82-Морон)

Барселона: Тер Стеген, Араухо (11-Де Йонг), Бускетс (77-Умтити), Гризман, Пянич (57-Тринкао), Брайтуайт (46-Педри), Дембеле, Рики Пуч (57-Меси), Ленгле, Алба, Мингеса