Сантиаго Солари няма да седи на треньорската скамейка на Реал Мадрид през следващия сезон. Президентът Флорентино Перес вече е взел това решение, съобщава радио „Cadena SER“. Перес няма да промени окончателното си решение. Двете загуби от Барселона на „Сантиаго Бернабеу“ без „кралете“ да отбележат гол и отпадането от Аякс на осминафиналите на Шампионска лига са прочели съдбата на аржентинския треньор.

Солари има договор с Реал Мадрид до 30 юни 2021 година, но в клуба вече са започнали намирането на негов заместник за следващия сезон.

В испанския гранд вече претеглят различните имена и търсят най-подходящото име. Фаворитите са Почетино, Льов и Алегри, но и тримата са наети с договори в момента. Всъщност и тримата бяха сред кандидатите за треньорския пост в Реал Мадрид и през миналото лято. Флорентино Перес не успя да убеди нито един от тримата да акостира на „Сантиаго Бернабеу“ и да смени Зинедин Зидан.

Перес не е от хората, които се отказват лесно и приемат отрицателните отговори. Той е готов да направи нов ход и да се опита да наеме един от тримата за следващия сезон.

По всичко изглежда, че президентът на Реал Мадрид има в проекция и план ‚Б“, който е свързан с легендата Раул Гонсалес, който вече пое отбора до 18 години.

Флорентино Перес продължава да търси фигурата като тази на Хосеп Гуардиола в Реал Мадрид и се е спрял именно на Раул.

Някои хора са на мнение, че Раул трябва задължително да премине през треньорския пост във втория отбор на Реал Мадрид преди да направи крачката към първия тим, но единственото валидно мнение е това на Флорентино Перес. И той ще бъде този, който ще каже дали Раул Гонсалес Бланко е готов да застане начело на Реал Мадрид.