Нападателят на Валенсия, Рафа Мир, се оказа в центъра на сериозен скандал, след като той и негов приятел бяха обвинени в сексуално посегателство от две млади жени на възраст 25 и 21 години. Двамата ще се изправят пред съда в Испания в сряда.

Според испанските медии, инцидентът се е случил след мача на Валенсия срещу Виляреал, завършил с резултат 1:1 на „Местая“. След мача, Мир и неговият приятел посетили бар във Валенсия, където срещнали двете жени. Те продължили вечерта в къщата на футболиста, където според обвиненията, се предполага, че са извършени сексуалните посегателства. Журналистът Хорхе Гарсия Бадия разкрива, че инцидентите са се случили в басейна на дома на Мир, като той е обвинен в нападение над 25-годишната жена, докато приятелят му е насочил вниманието си към 21-годишната.

В неделя сутринта съсед е забелязал двете жени да обикалят полуголи около къщата и е повикал полицията. Първоначално жените не са съобщили за сексуално посегателство, а само са заявили, че приятелят на Мир е ударил едната от тях. В понеделник вечерта обаче те са получили медицински свидетелства и са подали жалби за сексуално посегателство, в резултат на което Мир и приятелят му са били задържани.

Разследващият журналист Карлос Килес съобщава, че футболистът признава за сексуален контакт с една от жените, но твърди, че всичко е било по взаимно съгласие.