Голяма схема е задействана, за да може звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо да избегне испанското правосъдие. Според медии на Пиренеите, той ще се измъкне от закона по делото за укриване на данъци заради изтичане на давността на престъплението му. 

Наскоро "Ел Мундо Депортиво" и изданието "Football Leaks" разкриха шокиращата информация, че португалецът е укрил над 150 млн. евро данъци. Това се е случило в периода 2013-2015 г. 

Но над звездата на Реал е разпънат чадър от прокурори и данъчни, за да може давността да изтече и той да се размине с правосъдието. Крайният срок данъчните да си поискат парите е 4 юни. 

Това обаче може да стане, само ако прокурорите му повдигнат обвинение. Според "Ел Мундо" обаче, те нарочно бавят процеса и в крайна сметка той няма да се сдобие с обвинение точно поради тази причина. 

Цялата схема е била задействана от президента на Реал Флорентино Перес, както и от редица водещи фигури с влияние в съдебната система на страната, които са свързани и с Реал Мадрид. Така Роналдо ще се измъкне от правосъдието.