Даниел Тристан, централен нападател в юношеските формации на Реал Мадрид. Едва ли тази характеристика ви говори кой знае какво.

Корените на момчето обаче са прелюбопитни. Той е син на бившия играч на Барселона - Ейдур Гудьонсен, който прекара три година на "Камп Ноу" (между 206 и 2009 г.).

Въпреки това обаче, синът му е част от академията на вечния враг Реал. Причината се крие в желанието на неговия полубрат - 16-годишният Андри Лукас, да играе за Реал, след като през лятото е напуснал по собствено желание Еспаньол.

Така той повлича и малкия Даниел със себе си, който не иска да се отделя от Андри. Преди това пък Даниел Тристан е бил част от школата на Барса "Ла Масия".

И двамата, както другият им брат - Свейн Арон (20 г.), който в момента е част от втородивизионния Специя в Серия Б, се подвизават като нападатели. Разбира се - няма на кого да се метнат, освен на баща си.

В момента Даниел е част от Реал Мадрид и се подвизава много успешно в така наречената "Liga Promises" - "Лигата на обещаващите". Турнир, в който младият играч класира "белите" на 1/2-финал, след като вкара дузпа срещу Севиля в 1/4-финалите.