Наставникът на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне, говори пред медиите преди двубоя на своя тим с Хетафе от 21-ия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" са 2-ри в таблицата с актив от 41 точки, на 5 зад лидера Барселона (46 т.).

Симеоне говори за преминаването на Диего Годин в Интер от лятото, както и за все още незавършения трансфер на Алваро Мората от Челси. 

Очаква се също така аржентинецът да преподпише своя договор с Атлети до лятото на 2022-а година.

"С Мората все още нищо не се е случило - няма нищо официално. В момента реалността е, че Мората не е наш футболист. Ако стане, тогава ще говорим друго", каза Симеоне.

"Не съм в главата на Година. Сигурен съм, че ще изиграе със страст последните мачове. Не съм се съмнявал в него от деня, в който е с нас. Нека изчакаме с Мората - тогава ще давам своето мнение", добави той.

"Относно моето преподписване няма нищо конкретно. Няма какво да се коментира. Фокусирани сме върху двубоя с Хетафе, които се представят много силно. От идването на Бордалас играят прекрасно, но се надяваме да вземем този мач", заяви той..

"Калинич? Всеки един играч, който в момента е в отбора, влиза в моите сметки - контузени или не. Нико винаги се е представял добре при нас. Той опитва да дава всичко от себе си. Справя се добре и ще го направи и срещу Хетафе".

"Винаги сме загрижени за евентуални контузии и искаме да запазим играчите си за важните мачове. Следващата седмица очакваме да се завърнат играчи, които сега няма да бъдат с нас", заключи специалистът.