Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира 10-годишнината от своето назначаване като треньор на отбора и си припомни как е положил основите на своя успешен проект начело на „дюшекчиите“.

„Ще запомня всички футболисти, които преминаха през клуба и така дадоха възможност да стигнем тези 10 години“, започна аржентинецът.

„Без подкрепата на клуба и без помощта на футболистите, които постелиха пътеката за тези след тях...треньорът не би могъл да стигне дотам, където се намирам аз в момента. Благодарен съм най-вече на играчите, защото те са тези, които ми позволяват да продължавам да прилагам моите идеи. С моя щаб със сигурност не сме планирали да останем толкова дълго в клуба, защото живеем ден за ден. Още от самото начало изцяло сме се посветили на случващото се и ще продължаваме така, докато не напуснем Атлетико, защото все някога и това ще се случи. Преживените исторически моменти ще останат в паметта ни“, заяви Чоло.

"Ще излъжа, ако кажа, че съм си представял какво ще постигна с отбора. Първото, което направих, беше да се запозная със състава. Помня, че беше доста добър. Вкарваше много голове, но пък и допускаше доста. Тогава си казах, че ситуацията е много проста. Трябваше да се потрудим върху дефанзивния аспект и колективната работа, защото отборът играеше добре. Възрастта на футболистите беше доста добра също. Така се получиха нещата“.

„Превърнахме се в отбор, който беше вълнуващ, заразителен и вдъхновяващ за много треньори. Това подчертава още повече нашата работа“, коментира Симеоне пред „Марка“.