Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне смята, че Барселона е основният фаворит да спечели шампионската титла в Ла Лига.

„Барселона играе с едно завидно спокойствие в Ла Лига. Ние в Испания се конкурираме с най-добрите отбори в Европа, които през последните години спечелиха Шампионска лига. В Ла Лига нямаме победа срещу Барселона през последните седем години, а в Шампионска лига успяхме да ги отстраним и то няколко пъти. Това е разликата. Те играят изключително спокойно в мачовете от испанското първенство“, коментира Симеоне в интервю за радио „Cadena COPE“.

„Разполагаме с футболисти, които в директните елиминации се представят добре, но в Примера дивисион сме трети в класирането. Надявам се, че сега, когато Реал Мадрид е без Кристиано Роналдо, ще бъдем много по-близо до тях“, добави треньорът на Атлетико Мадрид.

„Антоан Гризман без никакво съмнение е най-добрият футболист през тази година. Не бе справедливо, че не попадна в тримата най-добри за наградата „The Best“, каза още Диего Симеоне.