Атлетико Мадрид поне на този етап запазва живи шансовете си за класиране на 1/4-финалите в Шампионската лига. Въпреки поражението у дома от Челси с 0:1 във вторник вечер, водачът в Ла Лига ще гони обрат в Лондон, който да го изпрати в следващата фаза.

Мениджърът на „дюшекчиите“ Диего Симеоне също изрази увереност преди срещата реванш между двата тима, която ще се изиграе на 17 март. Аржентинският наставник вярва в своя отбор и предупреди Челси, че все още нищо не е приключило.

„Още след мача казах, че играхме слабо и заслужавахме да загубим, но това не означава, че сме се предали. Ние трябва да имаме повече самочувствие, защото сме първи в Испания и в Европа сме длъжни да показваме повече увереност. Ще отидем в Лондон с единствената мисъл за победа и отстраняване на противника. Те са страхотен клуб, но Атлетико също е жаден за слава и ще опитаме да се поздравим с крайния успех. Не мога да не бъда доволен от своите футболисти, защото когато водиш в силно първенство като испанското и мечтаеш за титла, едно допуснато поражение със сигурност няма да ни събори. Ще анализираме ситуацията и в Англия просто трябва да бележим голове“, коментира Симеоне.