Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори на пресконференция преди дербито с Реал утре вечер. Той призна, че отборът му, който загуби от Байер Леверкузен в Шампионската лига, не се намира в най-доброто си състояние.

"Би ме искало да влизаме в това дерби след победа, но не е така. Ако гледаме нещата от положителната им страна, можем да кажем, че тази загуби събужда нещо - напрежение", коментира аржентинският специалист. 

"Важно е в големите мачове и дербита да влезеш с голяма увереност. Но когато започне самият мач, е съвсем различна история. Дори когато всичко е наред, когато съдията свирне, започва съвсем нов филм. Точно затова футболът е толкова непредвидим и красив", смята той.

Чоло Симеоне потвърди, че титулярният вратар Ян Облак ще се завърне на вратата, след като бе контузен на 3 септември и пропусна два мача. 

"Мората и Жоао играят много добре, Гризман също. Последните 30 минути, в които играе ни дава ред, авторитет, нови решения за атаката. За момента се организираме така", призна Симеоне.

"Съперникът е страхотен отбор. Ще се изправим срещу голям тим с футболисти, като Бензема, Модрич, както и цяло поколение от млади. Ще се опитаме да изиграем мача, както искаме и да им поставим трудности", завърши треньорът.