Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне призна, че след гола на Алваро Мората при победата с 2:0 над Виляреал в Ла Лига в щаба на „дюшекчиите“ не са знаели дали да се радват.

Бившият нападател на Челси отбеляза дебютно попадение с екипа на „червено-белите“, след като предходните два случая, в които вкара, головете не бяха зачетени след намесата на ВАР – срещу Реал Мадрид в Ла Лига и срещу Ювентус в Шампионската лига.

„Не знаехме дали да се радваме или не, защото не зачетоха предходните два гола, които вкара Мората, а те бяха редовни. Отборът се нуждаеше от този гол“, каза Симеоне.

„Последните ни три мача бяха трудни. В началото на двубоя Виляреал имаше положение, което бе отразено от Облак. След това намерихме пътя и Мората отбеляза. Доволни сме“, каза още аржентинецът.

„Алваро има чудесни характеристики за наш играч. Очакваме да продължи да се представя все така“.

На питане за шансовете на Атлетико в Ла Лига, с оглед представянето на оглавяващия класирането Барселона и големия лидер на каталунците Лео Меси, Симеоне отвърна:  „Очарован съм. Гледах мача на Барселона вчера (бел. ред. - събота), но аз съм доволен от моите играчи и от сезона, който правят до момента“.

След успеха над Виляреал, дошъл след голове на Мората и Саул, Атлетико събра актив от 50 точки, със 7 по-малко от „блаугранас“.