Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не скри своето възхищение от играта на Лионел Меси в дербито срещу Барселона на „Уанда Метрополитано“ от осмия кръг на Ла Лига, който завърши 1:1.

„Всеки един от двата отбора се опита да извади най-силните характеристики в своята игра. През първото полувреме ние имахме повече възможности да отбележим, но Тер Стеген се представи на изключително високо ниво. През второто полувреме Облак и Барселона бяха на висота“, коментира Симеоне.

„Няма как да подмина факта, че Меси отново бе фантастичен. Той направи невероятен мач и бе с основна заслуга, че Барселона успя да изравни резултата, а на края дори можеше и да вкара победния гол за своя отбор.“

„Играхме на много високо ниво и предоставихме битка на Барселона. Играхме срещу отбора, който умее да владее топката по най-добрия начин в света. Много е трудно да играеш срещу Барселона, но през първото полувреме се представихме на много високо ниво“, добави треньорът на Атлетико.

„Саул продължава да се развива много добре. Той е футболист, който се стреми да напредва във всяка минута, след всеки мач. Това желание му се отплаща. Подкрепата от трибуните бе невероятна. Това бе една страхотна футболна нощ. Двата отбора играха брилянтен футбол, а Меси бе феноменален. Той направи феноменален мач“, продължи наставникът на „дюшекчиите“.

Атлетико спря победната серия на Барса

„За мен това е най-добрият мач на Гризман на „Уанда Метрополитано“. Той имаше две възможности през първото полувреме, но не успя да вкара. През второто създаде отлична ситуация пред Кореа. Гризман игра много силно“, каза още Диего Симеоне.