Наставникът на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне, говори пред медиите преди двубоя с Леганес в Ла Лига. В момента "дюшечкиите" са 2-ри в шампионата на 7 точки зад лидера Барселона.
 
Във вторник (12 март) тимът излиза срещу Ювентус в среща реванша от Шампионската лига след аванс в първия мач с 2:0.
 
"Ювентус? Шампионската лига предлага най-трудните възможни сцнариий за отборите. Имаме още две полувремена. Трябва да генерираме възможно най-много опции за гол пред себе си. Идва голям, но много труден мач", заяви Чоло. 
 
"Вижте какви неща стават в турнира. Но те никак не ме изненадват, защото отборите продължават да растат с всеки изминал ден. Ние обаче не сме в ситуацията на Ювентус в Лигата, защото те имат много точки преднина пред преките си конкуренти".
 
"Трябва обаче да помислим за мача с Леганес. Трябва да вложим всички усилия в този двубой. След това ще анализираме всички възможни ситуации в Шампионската лига. Начинът, по който ще играем там", каза още Симеоне.
 
"Имаме проблеми на левия бек, където с проблеми са Филипе Луис и Люка Ернандес. Това са големи липси. Може да играят Солано или Саул. Можем и да играем с петима защитници".
 
"Леганес е отбор, който ми харесва как играе. Треньорът Пелегрино също ми допада като стил. Разбира играта и прави хубави неща. Утре може би ще играят Гризман и Калинич заедно", завърши Симеоне.