Реал Мадрид и Барселона излизат тази вечер от 21.45 ч. на столичния стадион „Бернабеу“ в битка, която може да реши титлата в испанската Примера дивисион, ако домакините спечелят.

Поредното Ел Класико е част от 33-ия кръг, а към него двата вечни съперника подхождат от различни позиции и най-вече с различно настроение.

Реал е водач в класирането със 75 точки. Има с три повече от втория Барселона, домакинско предимство в двубоя, а освен това и един мач повече до края – отложеният със Селта, който бе насрочен между предпоследния и последния кръг.

Зизу преди Ел Класико: Трябва да направим голям мач

На пръв поглед всичко изглежда в полза на „Белия балет“. В лагера на столичани са щастливи след елиминирането на Байерн в Шампионска лига и единствените им съмнения са около това дали Гарет Бейл ще успее да излезе на терена.

Барса е на коренно противоположния негативен полюс. Каталунците отпаднаха от Ювентус в Шампионска лига, имат доста въпросителни около играта си, не се знае кой ще бъде треньор на отбора през следващия сезон...

Сагата продължава: Неймар пътува за Мадрид

И на всичкото отгоре най-вероятно ще бъдат без една от звездите си Неймар. Бразилецът е наказан, а каталунците вдигнаха шум до Бога относно срока на неговата санкция, обжалваха пред всички възможни инстанции и дори все още се надяват на КАС.

По тази причина намиращият се в най-добра форма от отбора Неймар се очаква да пътува с отбора за столицата, а каталунците да внасят напрежение до последно около участието му.

Мачът е от 21.45 ч. и ще го следим в Gong.bg.

Луис Енрике: Ел Класико е финал за нас