Атлетико Мадрид записа шеста поредна победа в Ла Лига. "Дюшекчиите" се наложиха с 2:1 над Алавес у дома. Срещата беше от 11-ия кръг на испанското първенство. Точни за успеха на мадридчани бяха Родриго Рикелме (26) и Алваро Мората (45+1). За баските се разписа Андер Гевара в последните секунди на срещата. 

С успеха Атлетико събра 25 точки и заема трето място във временното класиране. Алавес е 17-и с 9 точки.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

 Домакините можеше да поведат още в 6-ата минута. Тогава Родриго Рикелме отправи силен удар в десния ъгъл, но вратарят Антонио Сивера спаси. Двадесет минути по-късно нападателят все пак вкара първия си гол в елита на Испания с екипа на Атлетико. Тогава Рикелме засече подаване на Алваро Мората и не остави шансове на вратаря. 

В 38-ата минута Антоан Гризман пропусна да удвои. Това стори Алваро Мората в продължението на първото полувреме. Нападателят получи от Коке, проби и отправи неспасяем за вратаря удар. 

В 71-ата минута Гризман прати топката във вратата, но попадението беше отменено заради засада. Последваха пропуски на Науел Молина и Рикелме. 

Алавес върна един гол. Янис Хаджи намери Андер Гевара в наказателното поле в шестата минута на добавеното време и последният се разписа за крайното 2:1.