Атлетико Мадрид победи Алмерия с 2:1 в мач от 29-ия кръг на испанската Ла Лига. Така мадридският тим вече има шест поредни победи в първенството и продължава да бъде на две точки от съгражданите си от Реал.

Още в 5-ата минута „дюшекчиите“ поведоха – след корнер топката стигна до Анхел Кореа, който я бутна към Антоан Гризман, а французинът реализира за 1:0.

В 11-ата минута Гризман можеше да вкара и втори гол, но негов удар мина до гредата. След 180 секунди Коке също опита изстрел, но и той бе неточен. 15 по-късно  Анхел Кореа преодоля съперник и стреля, но топката отново мина над напречната греда. В 37-ата минута уругвайският бранител Хосе Мария Хименес вкара топката в собствената мрежа за 1:1.

Малко преди почивката Гризман вкара втори гол, който обаче първоначално не бе зачетен заради засада. Прегледът на ситуацията обаче показа, че голът е чист и Атлетико поведе с 2:1.

Още в началото на второто полувреме Антоан Гризман можеше да оформи своя хеттрик, но Фернанд Мартинес спаси негов удар с глава. Маркос Йоренте също бе близо до гола, на стражът на гостите Мартинес отново спаси. В 60-ата минута и гредата бе верен помощник на Алмерия след удар на Яник Ферейра. В 61-ата минута и Гризман уцели гредата.

Атлетико бе напът да сътвори сериозен гаф в 88-ата минута. Тогава останаха сериозни съмнения за игра с ръка в наказателното поле, а реферът лично да отиде до монитора, за да изгледа ситуацията, но след прегледа обяви, че дузпа няма.