Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес обмисля да напусне Изпълкома на Испанската футболна федерация само месец, след като стана част от него, съобщава "AS". Босът на „кралете“ стана част от съвета на 19 декември. Органът подпомага президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес.

Критериите за прилагане на ВАР, които са били приложени в последните мачове на Реал Мадрид са довели до това, че Флорентино Перес да обмисли своето напускане.

Основната причина е скандалът, който се разрази на мача между Реал Мадрид и Реал Сосиедад (0:2), когато столичани имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Винисиус Жуниор, но съдията тогава не разгледа ситуацията.

Друга спорна ситуация, която предизвика негативната реакция на Реал Мадрид е изравнителният гол, който Серхио Каналес в мача срещу Реал Бетис през изминалия уикенд на „Бенито Виямарин“. „Кралете“ имаха претенции за засада на Каналес, но съдията Ернандес Ернандес зачете попадението след консултация с ВАР.

Именно заради това Перес обмисля да напусне Изпълкома, в който участват още президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, шефът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо, шефът на Реал Валядолид Роналдо, както още представители на отборите от Ла Лига и Сегунда дивисион.