Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас даде интересно интервю, в което засегна някои от наболелите теми в испанския футбол. Той обвини вече бившия изпълнителен директор на Барселона Феран Ревертер в близки отношения с Флорентино Перес и го определи като човека, който е бил в основата на тъй нареченото “отвличане” на философията на клуба.

Той изказа и надеждата си Килиан Мбапе и Ерлинг Халанд да дойдат съответно в Реал Мадрид и Барселона. 

“Трябва да разберете, че Барселона бе “отвлечена” за дълго време. Ревертер бе човекът, който открадна философията на клуба за дълго време, той е в близки отношения с Флорентино. Виждате колко им е трудно да вземат някой или много им коства дори да влязат в Шампионската лига, а в същото време вечният враг е на път да вземе Мбапе и дори няма да похарчи 200 милиона за него, а все още могат да вземат Халанд. Те намалиха цифрата за заплати на 140 милиона на днешния пазар. Вярно е, че похарчиха 55 милиона за Феран Торес, но те не са платени наведнъж през януари, а ще са разпредели за 5-6 години, сега бяха платени едва 10 от тях. Правилата са спазени”, заяви Тебас.

След това шефът на Ла Лига отново се обърна към перспективата Килиан Мбапе и Ерлинг Халанд да се окажат в Испания през следващия сезон.

“Надявам се Реал Мадрид да успеят да завършат операцията, защото Мбапе ще допринесе много за тима, както и за Лигата. Предпочитам Халанд в Барселона и Мбапе в Мадрид. Искам да се върнем към времето, когато двамата най-добрите играчи бяха в двата най-добри тима в света, както когато Меси и Роналдо бяха тук”, обясни шефът на Ла Лига.