Президентът на Испанска футболна федерация Луис Рубиалес заяви, че не иска повече да чува въпроси кога отново ще има футбол в страната, тъй като сега страната е в тежка криза с пандемията от коронавирус.

"Всички понасяме удари, обикновените хора, футболните хора като Лоренсо Санс и бащата на Санти Дения. Сега футболът е нещо твърде мъничко на хора на световния проблем с пандемията. Въпреки това ние трябва да продължим да работим за футбола. От федерацията сме на разположение на нашите институции", започна Рубиалес, цитиран от испанските медии.

"Всичко е отменено и дори не искаме да мислим за дати. Когато всичко се върне в нормалния ритъм, ще говорим. Поръчах доклад от лекари, за да ни кажат какви срокове трябва да бъдат определени. Предоставихме хотела на националния отбор на разположение на властите, за да се изгради място за болните. На разположение са и всички лекари, физиотерапевти и психолози на националния отбор. От федерацията предоставяме и голяма сума за изследвания", заяви още той.

Рубиалес все пак е на мнение, че шампионатът ще бъде завършен и няма да има служебни шампиони или губещи.

"Първенствата трябва да завършат. Трофеите се печелят на терена. Загубите също се понасят на терена. Започнахме с едни правила, ще завършим със същите", каза шефът на испанския футбол.