Президентът на испанския футбол Хавиер Тебас говори пред Onda Cero в предаването El Transistor на Хосе Рамон де ла Морено. Отговорникът на испанската федерация говори за няколко проблема в Ла Лига, както и бъдещето на Лео Меси. Тебас призна, че не е против Барселона, въпреки новините около Суперлигата. Каталунците са един от отборите, които искаха да основат надпреварата, след като имат над 1 милиард евро задължения, което е с 40% от допустимото в Ла Лига.

„Правилата са необходими, а тук изглеждат забравени. Не съм против Барселона, а защитава останалите”, каза Тебас пред Onda Cero.

„Болно е да се говори за Суперлигата, която може да погълне испанския и европейски футбол. Позицията на Барса ме изненада, но пък икономическото им положение обяснява защо искат да се преместят към Суперлигата.

„Барселона е в ситуация да загуби 320 милиона евро, половината от загубата на всички други отбори в Ла Лига. Те могат да подписват договори само за 25% от това, което внасят от данъците на играчите”.

Това правило значи, че „лос кулес” ще бъде силно ограничен на пазара през това лято, особено като се има предвид, че нов договор на Лионел Меси изглежда вероятен. Барселона досега привлече Ерик Гарсия, Серхио Агуеро и Мемфис Депай, които дойдоха като свободни агенти.