Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас изрази неодобрене от заетата до момента позиция от Барселона по станалия известен като “случая Негрейра”. Само преди няколко дни каталунският гранд бе официално обвинен от Кралската прокуратура на Испания в продължителна корупция и фалшифициране на финансови данни.

То е на база на разследване, което продължава повече от година на местните данъчни власти, които са събрали данни за това, че между 2001 и 2018 са превели общо 7,3 милиона евро на бившия вицепрезидент на Съдийската комисия Хосе Мария Енрике Негрейра.

Тебас обаче изрази своето недоволство от липсата на прозрачност и ясни обяснение от страна на каталунците, които са заместени от агресивна реторика.

“Не знам дали позицията на президента на Барселона е най-подходяща. Не друг момент с такава криза в репутанцията, не само за Барселона, но и за футбола като цяло. Трябва да действаме докрай и ако има виновни, които и да са те, да си поемат отговорността. Ако няма виновни, още по-добре за всички. Срамувам се, че все още не сме получили убедително обяснение за ситуацията. Нямаме никакво обяснение от Барселона, а вече мина известно време,” заяви Тебас.

Самият той излезе с официална позиция още ден след избухването на скандала в местната преса, че от Ла Лига не могат да наложат спортни санкции на каталунците, тъй като е изминал давностният период от три години за подобен род нарушения.