Говорителят на президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и на бившия президент на клуба Сандро Росей – Хосеп Вивес отрече появилите се информации, че двамата са отказали да дадат показания пред съдията Хосе де ла Мата по повод случая „Неймар“.

Бартомеу и Росей се задържаха при съдията само час и половина и от това бяха породени слухове, че двамата са отказали да дадат показания по случая.

„Това е лъжа. Бартомеу и Росей оказаха пълно съдействие на съдията и дадоха показания“, коментира Вивес.

Неймар пристигна при каталунците през лятото на 2013-а година, като първоначално беше обявено, че Барселона е платила 57 милиона евро. От тях 17 милиона са влезли в касата на бившия му клуб Сантос, а останалата част във фирма на майката и бащата на играча.

Обвиненията към майката могат да бъдат такива, че тя притежава 50 процента от семейната фирма. Но преди близо една година- в края на януари 2015-а, ръководството на Барселона обяви, че нападателят е преминал при тях всъщност за 86,2 милиона евро.

Клубът беше принуден да направи това изявление, след като бащата даде съгласието си да бъдат разкрити детайли около сделката. Във връзка с тези нови данни Националният съд в Мадрид започна разглеждането на дело срещу президента на Барселона Сандро Росей, който е обвинен, че е получил подкуп, за да обяви Неймар с по-ниска трансферна сума.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS