Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, заяви, че е съгласен с мнението на президента Жоан Лапорта относно разследването на клуба. Според двамата то е пристрастно и е повлияно от Реал Мадрид.

„На 100% съм съгласен с президента. Целта е да се дестабилизира Барселона. Говори се прекалено много за неща извън спорта. По мое време се говореше за допинг и за „Виярато“ (б.р. - обвинения, че Барса е подкрепян от съдиите), което беше измислено от базиран в Мадрид вестник. За това говори президента. Винаги е било така”, каза Шави.

Специалистът сподели и изненадата си от намаляването на наказанието на Начо Фернандес. Бранителят на Реал Мадрид първоначално бе наказан за три мача, но санкцията бе намалена на два и той ще може да играе в „Ел Класико“ на 28 октомври.

„Голяма изненада. Миналия сезон наказанието на Левандовски за три мача за това, че докосна носа си, не бе намалено. Тогава ни игнорираха“, заяви бившият полузащитник.

Снимки: БГНЕС / BGNES
8 снимки

В неделя, 22.10, Барселона се изправя срещу Атлетик Билбао, а наставникът потвърди, че Ламине Ямал, Алехандро Балде, Илкай Гюндоган и Роналд Араухо ще са на линия за двубоя. Той обаче няма да може да разчита на Педри, Френки де Йонг, Роберт Левандовски, Жул Кунде и Сержи Роберто, като се надява някои от тях да се възстановят за дербито с Реал. Относно Левандовски той обясни:

„Той се чувства добре. Надявам се да е готов за Ел Класико. Той иска да играе. Винаги е готов да излезе на терена, дори да има някаква болка“.