Наставникът на Барселона - Шави Ернандес увери, че тимът му иска да се реваншира за загубата с 1:2 от Реал Мадрид преди седмица в „Ел Класико“. В събота вечер шампионите на Ла Лига гостуват на Реал Сосиедад.

„Все още усещаме гняв и ярост заради поражението в „Ел Класико“. Това беше двубой, в който играехме добре и контролирахме. Не успяхме обаче да се справим в някои детайли и затова загубихме. Гняв, гняв, ярост… Сега обаче ни очаква нов тест и като цяло нищо не е загубено. Благодаря на Господ, че това не беше мач от Шампионската лига. Има време да коригираме грешката”, заяви Шави.

Наставникът взе отношение и по острите думи, с които опитният Илкай Гюндоган разкритикува отбора след поражението от Реал.

„Това не беше конформизъм, защото това не е в ДНК-то на Барса. Ние искаме да играем възможно най-силно и да печелим. Съгласни сме с изказването на Гюндоган. Отстъпихме заради наши грешки и липса на концентрация“, обясни бившият полузащитник.

Снимки: БГНЕС / BGNES
7 снимки

„Предстои ни сблъсък с участник в Шампионската лига. Сосиедад се справя добре и в атака, и в защита, а Иманол е един от най-добрите треньори. След загубата от Реал Мадрид те направиха стъпка напред. Сега ние трябва да реагираме. Ние сме Барселона и към нас винаги има критики. Когато сме играли добре, но сме победили с 3:0, ни питат защо не сме го направили с 5:0. Това е културен проблем на каталунците. Но това е спорт и не е възможно винаги. Не на всекиго би му харесало да бъде треньор на Барса. Осъзнавам къде се намирам и съм щастлив да бъда начело на Барселона. Щастлив съм, защото знам, че сме на правилния път. По пътя ни има препятствия, с които трябва да се справиш”.

„И в добри, и в тежки моменти ветераните в тима трябва да излязат напред. Никога не съм казвал нищо на футболистите за тяхното отношение. Това е Барса и напрежението е огромно. Но капитаните знаят какво се случва, както и че отборът е гладен“.

„Заслужаваше ли Меси да спечели „Златната топка“? В Испания всичко се поставя под съмнение. Както и наградата на Айтана Бонмати е заслужена, такава е и тази на Лео. Чух се с него и му честитих. Той е щастлив“, каза още Шави.