Барселона се класира за ½-финалите в турнира за Купата на Краля след победа с минималното 1:0 над Реал Сосиедад, а в герой за каталунците се превърна Усман Дембеле, който вкара единственото попадение.

След края на срещата французинът получи заслужени похвали от старши треньора на Барселона Шави Ернандес. Той изтъкна огромния процес на Дембеле през последните месеци, след като крилото поднови договора си с Барса.

„Силната игра на Дембеле днес (б.р. - вчера) не е изолиран случай. Той е футболист, който помъдря доста, откакто съм тук. Виждам много класа в него. Усман притежава изключителен потенциал и затова му се доверявам. Крайните защитници винаги страдат, когато трябва да го пазят. Той е чудесно момче и се радвам за него. Публиката го освиркваше, но сега го изпраща на крака”, заяви Шави Ернандес.

42 снимки

„Не сме достатъчно агресивни пред противниковата врата. Спечелихме само с 1:0, а съперникът ни имаше положения в края. Не можем да си позволим подобни пропуски. Трябваше да вкараме втори гол. Педри е добре. Коляното му просто е ожулено, но той ще е готов за следващия мач“, продължи младият специалист.

„В края на януари се намираме там, където искахме да бъдем - на върха в Ла Лига, на полуфиналите за Купата на краля, а освен това вече спечелихме Суперкупата. Имам най-добрия щаб в света и съм изключително щастлив, че мога да работя с тези хора“, каза още наставникът на Барселона.

Шави допълни, че ще продължи да разчита на Рафиня и вярва в него, независимо от информациите, че бразилецът е пред раздяла с клуба.