Наставникът на Барселона Чави Ернандес коментира предстоящия мач с Райо Валекано и призна, че неговият отбор се нуждае от търпение, за да се бори отново за спечелването на трофеи.

„Истината е, че утре имаме златна възможност да се установим на втората позиция и да играем по-добре, отколкото в последните ни няколко домакинства. Райо имат характер и пресират. Андони Ираола е много добър и смел треньор, който е от моето поколение. Трябва да знаем как да се измъкваме от високата преса, защото те ще я прилагат. Трябва да покажем характер и да се опитаме да се възползваме от първите ни възможности за гол. Нужно е да опитаме да си гарантираме участието в Шампионската лига и да се борим за второто място".

През този сезон имаше всякакви моменти. Победата с 4:0 на „Бернабеу“ беше научна фантастика. Имаше също така ужасни ситуации като множеството случаи на коронавирус в клуба. Трябва да разберем, че сме в ерата след Меси. Той сам печелеше мачове. Необходимо е да имаме голямо търпение. Аз съм първият, който се вълнуваше за спечелване на трофеи, но не ни се получи. Трябва да се подсилим за следващия сезон и да подобрим стила ни на игра, но също така е нужно да бъдем реалисти. Ние сме в ерата след Меси и не ни е лесно. Този отбор има вяра, характер и похвално отношение. Трябва да продължим да вярваме, но и да бъдем реалисти. През следващия сезон е необходимо да се опитаме да спечелим трофеи, но имайки търпение".

"Жоан Лапорта продължава да си мисли, че титлата е възможна, а Дани Алвеш казва, че Мадрид имат късмет, че сме се съвзели късно. Аз съм позитивен, но президентът ме превъзхожда в това отношение. Реално титлата все още не е загубена, но нека бъдем реалисти. Що се отнася до казаното от Алвеш, никога няма да разберем. Но, гледайки числата, ние се съревноваваме с Мадрид, откакто дойдох в отбора. Но трябва да продължим, това е нашата реалност. Догодина, ако е възможно, ще се опитаме да спечелим трофеи. Алвеш може да е прав или пък не. Гледайки класирането от ноември насам, изоставаме само с една-две точки от Мадрид, но това не е реално. Класирането е цялостно и Мадрид са на върха заслужено. Ние се състезавахме възможно най-добре, защото от девети станахме втори“, заяви Чави на днешната си пресконференция.