Старши треньорът на Барселона Шави вярва, че изходът от Ел Класико няма да реши  титлата. Барса приема големия съперник Реал Мадрид утре на "Камп Ноу" и при победа ще увеличи аванса си на 12 точки на върха пред "кралете".

"Ако спечелим, това ще бъде удар за Реал Мадрид в таблицата. Дори и да спечелим, това няма да реши титлата, но ще бъде силен удар. Каквото и да се случи, мисля, че нищо няма да бъде решено в този мач. Тренираме естествено, знаейки, че имаме страхотна възможност. Ако спечелим, ще направим много важна стъпка, за да спечелим лигата. Ние сме много мотивирани. За някои играчи това би било първа титла в лигата", коментира Шави на пресконференцията преди мача.

Барса спечели последния мач с Реал, но Шави иска да види подобрение в играта.

"Лично аз бих искал да владеем топката малко повече, отколкото в мача за Купата. Ще се опитаме да имаме повече контрол, отколкото в последното Класико, да имаме повече топката и да бъдем главни герои с нея. Реал Мадрид е много силен, те се подобриха много физически от януари насам. Предполагам, че ще бъде много оспорван мач. Дербитата са непредвидими, никога не знаеш какво ще донесат. Подготвихме се добре; подготвихме много аспекти. Надяваме се, че "Камп Ноу" ще бъде врящ котел", каза Шави.

Срещата ще пропусне един от основните офанзивни играчи на Барселона Педри, който лекува контузия и Шави не иска да рискува с включването му.

"Знаехме, че има риск с Педри. В петък той не се чувстваше на 100 процента и ако не си в добра форма, най-доброто нещо, което можете да направиш, е да се възстановиш добре. Разговаряхме с него и му казахме, че не трябва да се рискува. Това е важен мач, но не е някакъв важен финал. Не искаме да загубим Педри за още два месеца.
Играхме добре без Левандовски, без Педри, без Дембеле, без Гави", каза още Шави.

Автор: Мирослав Димитров/БТА