Треньорът на Барселона Шави Ернандес беше много разочарован от равенството 1:1 при гостуването на Райо Валекано. Той имаше сериозни претенции съм съдиите за неотсъдена дузпа в последните секудни от мача, както и за засада при гола на съперника. 

“Трябва да побеждаваме в такива мачове, ако искаме да спечелим първенството. Необходимо е да сме самокритични и доста да се подобрим. Ако искаме са печелим трофеи, трябва да променим нашия манталитет. Нужно е да бъдем самокритични, особено за играта през първото полувреме. Трябва да изискваме много повече от себе си. На такива терени се печелят титли, а ние пропиляваме точки. Слабото ни място е свързано с постоянството в играта ни. Трябва да бъдем самокритични, като аз имам най-голяма отговорност, защото тази точка не е достатъчна. Това, че спечелихме титлата и Суперкупата през миналия сезон доведе до несъзнателно отпускане, което е недопустимо. Трябва да даваме повече, ако искаме да печелим трофеи", каза Шави. 

Казват, че си търся оправдание, но фалът срещу Рафиня е за чиста дузпа. Нямаме късмет с тези съдийски решения, които подлежат на тълкувания. Това ни се случи срещу Хетафе и Гранада, както и днес, което ни излиза скъпо. Това не е оправдание. В крайна сметка завършихме наравно, защото не играхме добре през първото полувреме, а през второто се подобрихме. Това е моето обобщение, но ако ме питате конкретно за дузпата, мисля, че това е чиста дузпа. При гола на Райо пък страничният съдия ми каза, че има съмнения дали има засада, която влияе на играта, но в крайна сметка го зачетоха. Това са трудни ситуации, които са срещу нас”, заяви още треньорът.