Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, сподели, че се е почувствал освободен след отбелязването на късния гол от Жорди Алба срещу Осасуна в мача на каталунците от 33-ия кръг на Ла Лига. Наставникът на “благранас” заяви, че този мач е ключовият по пътя към титлата.

„Изстрадахме го този успех. Даже прекалено много. Пропуснахме някои много чисти положения. И тогава дойде голът на Жорди. Това като цяло е тонът на сезона, липсва ни ефективност. Това е обобщение на сезона, в който създадохме много положения, но не ги оползотворявахме. Но играхме с настроение и мисля, че заслужихме победата“, каза Чави.

Треньорът на каталунците говори и за състоянието на Рафиня, който бе заменен рано заради контузия, както и сподели наблюденията си за други играчи от състава.

„Бяхме планирали Кристенсен и Рафиня да продължат малко по-дълго, но Рафа ми каза, че има проблем и трябваше да пуснем някой друг в игра. Гави също изпита известен дискомфорт и аз се възползвах от това, за да пратим повече хора в атака. Той ми каза, че ес притеснява при подаванията и стрелбата и, тъй като имахме нужда, тръгнахме в атака", каза още Чави.

В момента Барселона се намира на първото място в Ла Лига с внушителната преднина от 13 точки пред втория Реал Мадрид, който сгреши фатално срещу Реал Сосиедад и загуби с 0:2. Така в оставащите пет срещи до края на сезона Чави и компания трябва да спечелят само още две точки и ще триумфират в испанския шампионат за първи път от 2019 г. насам.