Старши треньорът Шави не е обърнал голямо внимание на критиките към водения от него отбор на Барселона след отпадането от Лига Европа. В четвъртък "синьо-червените" бяха елиминирани от Манчестър Юнайтед след поражение с 1:2 в Англия.

"Не съм чел нищо или почти нищо. Това не променя ситуацията. Изиграхме много добър мач, но сега трябва да приемем поражението. Видяхме Барса в доста добра светлина. Не мислим за критиките. Трябва да продължим работа, за да се развиваме успешно. Най-голямото разочарование през сезона до момента беше отпадането от Шампионската лига. Това наистина боли, но ни остават първенството и купата на страната. Много е важно да приключим добре сезона, това е основното. Имаме шансове да триумираме с два трофея. Може и да сме загубили преди няколко дни, но трябва да продължим напред. Предстоят ни трудни мачове и трябва да бъдем концентрирани", заяви Шави пред медиите, цитиран от Ройтерс. 

Специалистът отказа да коментира предстоящото дерби между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

В неделя каталунците гостуват на Алмерия в двубой от Примера дивисион. Барселона е лидер в класирането в Ла Лига и има 8 точки повече в сравнение с миналогодишния шампион Реал Мадрид./БТА