Шави Ернандес може да напусне Барселона още преди края на сезона. Испанското издание "АС" твърди, че евентуално отпадане на тима от Наполи в Шампионска лига може да доведе до дори още по-бърза смяна на специалиста. Ако това се случи наставникът на втория отбор на "каталунците" Рафа Маркес ще поеме нещата до края на сезона.

Президентът Жоан Лапорта е бил бесен след новата издънка на отбора и е хвърлял чинии във ВИП ложата.

Според изданието самият Шави е категоричен, че при отпадане от Наполи в Шампионската лига, той ще си тръгне веднага и няма да чака до края на сезона. Треньорът винаги е давал много ясно да се разбере, че никога няма да бъде проблем за клуба, така че ако види, че най-доброто решение е да ускори напускането си, ще го направи без никакъв проблем.

Шави все още вярва, че може да преобърне представянето на Барселона и да върне отбора към победите. Очевидно е, че целта в Ла Лига е да настигне Жирона и да завърши поне на второ място. В Шампионската лига пък каталунците искат да се борят до самия край, като цел минимум е да достигнат до четвъртфиналите.

Това, което е сигурно, е, че каквото и да се случи тази събота при гостуването във Виго на Селта, Шави ще продължи да води отбора. Нова издънка и провал срещу Наполи обаче ще решат съдбата на Шави.