Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, не смята, че тимът му има психологическо предимство срещу Реал Мадрид заради победите в последните две издания на Ел Класико. През лятото каталунците се наложиха с 1:0 в контрола, а през март разбиха бъдещите шампиони с 4:0 насред Мадрид. Утре предстои нов дуел на “Сантиаго Бернабеу”. 
 
На пресконференцията преди мача Шави заяви, че футболистите на Барселона трябва да покажат "кураж и характер", за да спечелят.
 
"Щеше ми се да съм футболист и да играя в този мач, тъй като той е по-специален от всичко друго. Това е двубой, в който трябва да поемеш отговорност и да направиш всичко по силите ти за победа. Мисля, че моите играчи са готови да го направят. Мотивацията е на максимум и имаме възможност да поведем еднолично в класирането.
 
Трябва да играем като отбор, да бъдем компактни и да покажем кураж и характер. Доказателството за това, което можем да направим на терена, е ясно - видяхме го в мача миналата година.
 
Победите в тези дербита дават голям положителен тласък на целия отбор. Все още обаче сме далеч от желаното. Барса е отбор, който сега се гради и трябва да продължим да го правим по нашия план", заяви Шави.
 
Шави разкри, че левият бек Маркос Алонсо най-вероятно ще бъде партньор на Ерик Гарсия в сърцето на защитата, която ще има трудната задача да спре бразилския национал Винисиус. Треньорът на Барса обаче смята, че заплахите от Мадрид са доста повече от това.
 
"Не трябва да спираме само Винисиус. Те имат още Бензема, Родриго, Валверде и други. Реал Мадрид е силен отбор и за да ги победим, ние трябва да играем на върха на възможностите ни. Чака ни голям мач", каза още Шави.