Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, коментира всички актуални теми преди дебюта му като треньор на каталунците. В събота Барса посреща Еспаньол на "Камп Ноу". 

"По-спокоен съм, отколкото когато бях футболист. Сега трябва да предам своите идеи на играчите. Чувството е много добро. Предстои ни дерби, това е специален мач. Бях играчът с най-много дербита. Имам и голове в тях. Утре трябва да дадем всичко от себе си. Сега напрежението е върху мен и щаба ми. Футболистите трябва да са щастливи, така че могат да покажат 100% от възможностите си. Искам от тази трибуна да призова нашите фенове. Ние ще дадем всичко. Молим ви да ни помогнете и да ни дадете допълнителни сили. Ние сме Барса и трябва да бъде обединени", заяви Шави. 

"Целта е да побеждаваме. Трябва да се изкачим в класирането. Барселона трябва да се бори за трофеи. Не сме на позицията, на която Барселона заслужава да бъде. Ще видим докъде можем да стигнем", допълни легендата.

Утре Мемфис Депай ще бъде единственият нападател, на който Ернандес ще може да разчита, тъй като Фати, Дембеле, Агуеро и Брейтуейт не са на разположение по различни причини.

"Мемфис е много важен футболист за нас. Той може да направи разликата. Може да играе като №9 или като крило. Ще видим какво ща направим утре, но той е много важен за нашата стратегия."