Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес остана доволен след победата с 2:1 срещу Реал Мадрид в Ел Класико. Двубоят от 26-ия кръг на Ла Лига бе спечелен от гол в добавеното време на Франк Кесие. С този успех Барселона вече гледа към титлата в испанския шампионат, тъй като има преднина от 12 точки на върха.

"Победата е заслужена.Тръгвам си доволен, след като победихме един страхотен отбор. Имахме повече шансове и контрол над срещата. Те знаеха как да пренесат напрежението и да ни създадат проблеми, но като цяло бяхме по-добри от Реал Мадрид", сподели наставникът на Барса след срещата.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

"Много се радвам, защото всички работят. Изправихме се срещу страхотен отбор, който показа цялата си сила в последните мачове. Реал Мадрид е отбор, който винаги прави живота ви труден. Не бяхме побеждавали Реал Мадрид у дома от пет години и на всичкото отгоре допуснахме нечестен гол, но знаехме как да реагираме. Отменен гол на Асенсио също беше решаващ. Не трябва да забравяме откъде сме тръгнали. Миналата година изоставахме с 15 точки от Реал Мадрид, а сега имаме дванадесет пред тях. Това е моментът да оцениш нещата", завърши Шави.