Барселона влиза в първия мач от сблъсъка за Купата на Краля след последователни загуби срещу Манчестър Юнайтед и Алмерия съответно в Лига Европа и Ла Лига. Каталунците също така ще са без ключови играчи като Роберт Левандовски, Педри и Усман Дембеле, които са с контузии, което е повод за безпокойство за Шави. Барса има седем точки пред Реал в Ла Лига в момента, но испанският старши треньор настоя, че неговият отбоп е аутсайдер, на пресконференцията си преди мача.

"Играем за титла, Мадрид все още е фаворит, защото е шампион на Ла Лига и Шампионска лига. Те са много труден съперник и се намират в добър момент. Мадрид е фаворит. Моят аргумент е, че Мадрид спечели последните няколко титли и ние сме в процес на изграждане: спечелихме една титла и срещу тях, играейки изключителен футбол. Но това е Мадрид, те се състезават, победиха Ливърпул и трябва да бъдем честни", сподели Шави.

Той добави преди гостуването на Барса на "Сантяго Бернабеу": "Те са много труден съперник, не доминират в много моменти, но имат онези мини фази, в които те доминират над вас и при преход, те бележат. Много труден съперник са на своя терен".

"Страхът ни дава негативни неща, трябва да мислим позитивно. Състезавахме се добре досега. Ще покажем нашия футболен модел и личност. Добре сме. Отвътре анализираме причините за пораженията и това е футболен въпрос. Всеки мач има своя собствена история. Нашето намерение е винаги да излизаме за победа, като ние да контролираме топката. Няма да сме доволни от поражение",завърши Шави.

Шави ще води отбора си срещу Мадрид в четвъртък вечерта в Купата на Краля с цел да вземе предимство обратно на "Камп Ноу" за реванша на 5 април.