Наставникът на Барселона, Шави Ернандес, сподели, че увереността в играта на тима все още куца и това пречи за постигането на по-добри игри и отбелязването на повече попадения. Каталунците гостуват на Виляреал този уикенд, като специалистът очаква сложен мач. 

"Важно е да спечелим на терена на този труден съперник, който освен това ни е и директен конкурент. Виляреал ще се бори за място в ШЛ. При нас положението пък е критично и трябва да взимаме всеки двубой. Това е целта пред нас".

"Като цяло съм доволен от раздаването на момчетата в изминалите две срещи. Защитавахме се добре и пресирахме съперника при загуба на топката. Спечелихме много единоборства и това показва, че играчите са готови да се жерват в името на отбора. Трябва да сме по-смели в нападение. При някои ситуации търсехме развитие на атаката по крилата, вместо да действаме през центъра. Това се получава, защото имаме много млади футболисти. За тях това е нормално - да търсят пасове, а не да се опитват да завършват сами". 

"Липсва ни кураж в играта. Стигаме до последния пас и там спираме. Когато аз бях на 18 години, правех същото. Ето затова са треньорите. И при Пеп не беше лесно в началото. Трудно е, но аз съм оптимист и смятам, че нещата ще се получат. Момчетата трябва да бъдат смели. Ако не опиташ, няма как да вкараш гол. Няма страшно да загубиш топката - ще си я върнем", завърши специалистът.