Треньорът на Барселона Шави Ернандес сподели, че вечният съперник Реал Мадрид има психологическо предимство в предстоящото “Ел Класико” за Суперкупата на Испания в неделя от 21 часа.

“Мадрид има психологическо предимство, защото отборът е по-опитен. Но гладът за трофеи трябва да е нашата движеща сила, защото отдавна не сме печелили нищо. И младите, и опитните играчи трябва да са гладни за успехи.

Съперникът е много силен физически и тактически, както и в прехода от защита към атака. Мадрид е шампион на Испания и Европа, в гените му е да участва във финали. Трябва да се вълнуваме от поредния дуел с този велик противник. Един трофей ще ни даде невероятна увереност за остатъка от сезона.

Много неща в играта ни ме тревожат, но ще се опитаме да сведем до минимум грешките. Трябва да пресираме много. Не е много честно, че Мадрид имаше ден повече за почивка, надявам се за догодина да има промяна в програмата. Но дори да си контузен, в такъв мач срещу този съперник трябва да дадеш всичко от себе си. Ще опитаме да спечелим Суперкупата на Испания, за да си дадем тласък до края на сезона”, каза Чави.