Наставникът на Барселона Чави Ернандес определи победата с 1:0 над Атлетик Билбао като една от най-важните за сезона. Каталунците спечелиха на “Сан Мамес” с гол на Рафиня и запазиха аванса си от 9 точки пред Реал Мадрид преди сблъсъка помежду им следващата седмица. 

“Случва се едно и също. Повеждаме на стадион, на който се играе трудно, и след това трябва да се защитаваме и да сме търпеливи. Това е нормално. Искам обаче повече да атакуваме”, заяви Чави. 

“Това е победа с цената на злато. Запазихме преднината си от 9 точки. Ще подходим към поредното Ел Класико с увереност. Днес победихме заслужено. Имахме 2-3 чисти положения, но не успяхме да затворим мача. Важно е, че действаме спокойно в дефанзивен план, но трябва да правим същото и когато атакуваме”, подчерта бившият халф. 

“Доволен съм от ситуацията, в която се намираме. 9 точки пред действащия шампион и победител в Шампионската лига не са малко”, добави Чави. 

Барса спечели 9 от последните си 10 мача в Ла Лига. “Блаугранас” постигнаха общо 9 успеха с по 1:0, което не се е случвало никога преди в цялата история на клуба.