Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, продължава да отговаря на въпроси за бъдещето си. Заради незадоволителни резултати все по-често вече има слухове за евентуалната му раздяла с клуба. През миналия сезон тимът спечели титлата, но сега е далеч от върха в Ла Лига, вече на два пъти загуби от Реал Мадрид, а отпадна и от Купата на Испания.

„Бъдещето ми? През юни ще видим къде се намираме и ще решим. Но пък гарантирам, че имам енергията да работя“, заяви наставникът.

„От две години и половина съм начело на Барса. Наясно съм, че ще дойде момент, в който ще трябва да си тръгна“.

„Още от миналия юли, когато загубихме контролата срещу Арсенал, има хора, които се съмняват в моята работа. Но ето, че аз все още съм тук. Разбирам критиките и изискванията към нас… Но пък съм спокоен в това, което правя“.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

„Не знам дали трябва всички тези спекулации да ги приемам като некоректно отношение към мен. Но тези неща се случват. В този клуб винаги започваме да оценяваме хората чак когато се махнат. Ернесто Валверде, Роналд Куман, Серхио Бускетс, Жорди Алба… Сега всички ни липсват, но преди това, в продължение на 4 години, са били разкъсвани от критики. Надявам се един ден и аз да ви липсвам. Ценя с какво разполагам и къде съм. А аз съм в най-силния клуб в света и тук ми харесва. Вероятно аз съм единственият човек в клуба, който осъзнава как стоят нещата тук в действителност. Трудно е, но всички си вършим работата - директорите, футболистите, всички други хора, които се занимавам със социалните и финансови неща“.

„Трябва да попитате и ръководството дали ще остана. На мен директорите ми казват, че ми имат пълно доверие и са горди от това как се развива проектът ни. Няма как президентът да бъде по-позитивен от това. Със спортния директор Деко обсъждаме неща за следващия сезон, без значение какво ще се случи. Говорим само за успехи“.

„Даже смятам, че все още можем да се намесим в борбата за титлата. Освен това сме развълнувани от участието ни в Шампионската лига. Имаме отбор, с който да се борим и в двата турнира“, каза още Шави.