Барселона ще разполага с по-малко от 10 млн. евро за входящи трансфери през зимния трансферен прозорец, твърди ESPN. Преди месец изпълнителнитят директор на клуба - Феран Ревертер, вече обяви, че "каталунците" могат да инвестират около 20 млн. евро, но от тогава до сега обстоятелствата са се променили.

Според запознати със ситуацията, разходите, свързани с уволнението на Куман и назначаването на Шави, няма да имат голям ефект върху бюджета занапред. Въпреки това, договорката с Куман все още не е станала факт и може да достигне 12 млн. евро, докато клаузата за освобождаване на Шави от Ал Сад бе фиксирана на 5 млн. евро. 

Източниците на ESPN разкриват, че приоритет пред Шави е да привлече добър нападател. Финансовите ограничения ще принудят Барселона да търси единствено евтини опции, което значително редуцира възможностите. Освен това, в клуба трябва да забравят за големите заплати заради финансовите рестрикции. 

Междувременно, спортният директор Рамон Плейнс няма да участва в процеса по привличане, след като заяви на клуба, че иска да прекрати договора си.