Легендата на Барселона Шави Ернандес е останал много ядосан от коментарите на спортния директор Ерик Абидал преди два дни. Французинът влезе в конфликт с капитана на тима Лионел Меси заради това, че Абидал, коментирайки уволнението на треньора Ернесто Валверде, заяви, че футболистите на каталунския клуб не са се раздавали докрай под ръководството на бившия треньор. В отговор на това Меси призова Абидал да назове имената на тези футболисти, които са играли симулативно.

Последва среща между президента на отбора Бартомеу и Абидал, а след нея стана ясно, че французинът ще запази поста си поне засега. Абидал беше говорил и за евентуална оферта към Шави да поеме тима:

„Нямаше оферта към него“, заяви Абидал пред каталунския вестник „Спорт “.

„Ако той [Шави] има какво друго да каже, нека го направи, защото не съм го виждал“, допълни французина.

Според испанското радио „El Larguero“ Шави, който сега е мениджър на катарския Ал-Сад, е останал изключително разочарован от думите на бившия си съотборник и се е почувствал опозорен. Преди време той беше считан за фаворит за поста на Валверде, но самият той отхвърли тази възможност, тъй като според него е било твърде рано да поеме „каталунците“.